Tuesday, April 01, 2008

Takluk Jagat: Bisikan Ariasha



Infonya ada di web PTS.

25 comments:

Waris Jagat said...

Salamualaykum,

Tahniah! Terbitnya karya saudara maknanya semakin rancaklah perkembangan genre sai fai dan fantasi di Malaysia. Saya doakan semoga jadi best seller!!!

Anonymous said...

salam kangaq,

akhirnya terkeluaq jugak ini buku.
alhamdulillah. Popular books / MPH ada tak buku ni?
Apa2 hal pun, tahniah kat hang la kangaq. Selamatsss

kangaq said...

Waalaikumsalam.

Waris Jagat, tenkiu! Amin...!

Anonymous, Insya-Allah ada kot nanti ehehe... tenkiu.

Anonymous said...

tahniah bro ... aku tau dri kak zalisa semalam .. hehhe

sf

Artozy said...

kangaq bila nak jual buku kat aku nih? tak kuasa nak tunggu jumpa masa maskara bulan 5!

kangaq said...

sf, yihaa!

artozy, baru dapat tgk cover, cmane nak jual? ngehehe...
|o_O|

fadz said...

wahhhhhhhhh, dah keluar!!! wajib wajib beli!!

fadz said...

oh ya.. tahniah!!

zaki zainol aka kangaq said...

Ya Fadz! wajib, supaya aku leh kaya! Muahahaha!
Oh, tenkiu!

ICe said...

Tahniah Waibi Kangaq. Boleh kita barter nanti eh? (hoo macam tak layak je..hehhe)

Ariyatna Adri said...

tahniah bro. hehe.. tak sabar nak baca

kangaq said...

Ice, leh je.

Ariyatna, tenkiu. Sabar separuh daripada sabarudin.
|o_O|

Mohd Jimadie Shah Othman said...

kat kangaq ada jual daK?

C:

salam

kangaq said...

Tak tau la... jarang nampak novel PTS kat kangaq. Berita terbaru, menurut publisher, lom masuk kedai lagi...
|o_O|

Serunai Faqir aka SF said...

ganas! ganas! Buku aku hang siap2 sign dulu, kemudian aku bayar! akekeke

fadz said...

aku dah baca sikit, awesome! kalau ada yg tak beli lg, rugi!

Anonymous said...

Dah beli yang pertama, yang baru bila masuk maket?

kangaq said...

Tenkiu fadz. Promo! Jangan tak promo! Ahaha!

Anonymous: terima kasih kerana membeli. yang baru (bahagian 2) mungkin sebulan dua lagi kot? tunggu kata penerbit dulu...

Eden said...

Bought it. Dah sampai kat opis kot (bought by postage) tapi lom masok opis lagi. :(

Thanks

kangaq said...

Eden, terima kasih kembali. Harap awak sukakannya.

Anonymous said...

Dah beli, dah baca. Kalau nak komen, boleh tak? XD komen panjang kat sini takpa ka?

kangaq said...

anonymous, terima kasih kerana mendapatkannya. Silalah komen, panjang pun tak mengapa :)
Kalau tak keberatan, boleh kenalkan diri sekali?

Anonymous said...

Kenalkan diri? hehe takyah le. biaq anonymous je, bukan annoying.. :grin:

Komen best:
1. BEST.
2. Klako wp aksi dan serius. Ada humor - reduce tense.
3. Character building yg menarik.
4. Gaya penulisan rileks, tdk berlebihan2 dari segi bhs retoriknya, satirikalnya menjadi dan bisa bikin org yg baca gelak, Gaya boleh dikira as "No Less, yet No Overreacted".
5. ada unsur-unsur moral dan keagamaan.

komen tak best:
1.lebih menarik kalau ada illustration.
2. Design buku yg plain bg sst karya epik. Tak tahulah kalau citarasa org lain tp suka dan imagine that d concept of this book would be... ada design ornaments sebagai detailing pd pages. Rasanya baru nampak ke"epik"kannya.. ni kena komen kat publisher kuuut... hehe..
3. Nama-nama karektor. hanya 3 nama ini je yg bunyinya mcm x sesuei dgn konsep cerita Takluk Jagat ni iaitu "Syasyira", "Nasfisha" dan "Ariasha" sendiri. Ntahlah.. cam nama-nama yg lbh sesuai dgn tema-tema novel cinta remaja...

overall best and enjoy..

kangaq said...

Terima kasih, anonymous!
Yang lain2 tu, kena cakap kat publisher... hihi. Pasal nama tu... erm, itu je nama yg timbul masa menulis :D

Putra said...

As-Salam... Kangaq, dah lama kawe duk tunggu bahagian 3 takluk jagat ni. dari tahun 2008 sampai la ni, awat tak kluaq2 bahagian 3? Kan lebih elok kalu hang dapat tamatkan cerita ni?? jangan wat keje separuh jalan, tak elok (kata org tua2 la) hehehe...